Skip to main content

Wat is duurzaam bouwen?

Bij duurzaam bouwen en verbouwen worden de effecten op het milieu zo beperkt mogelijk gehouden. Maar wist je ook dat duurzaam bouwen verder gaat dan het gebruik van milieubewuste materialen? In onze aanpak houden we altijd rekening met de milieueffecten van de bouw, verbouw, renovatie en zelfs de sloopfase.

Ook zorgen we ervoor dat het huis of gebouw op een duurzame manier kan worden gebruikt, zoals het verwarmen en koelen met minimale CO2-uitstoot. Zo maken we een positieve impact op het milieu!

Neem contact op

Wat zijn de voordelen van duurzaam bouwen?

Als je het aan ons vraagt, zou duurzaam bouwen de norm moeten zijn. We zijn ervan overtuigd dat de voordelen van duurzaam bouwen verder gaan dan alleen een betere toekomst voor mens en natuur. Het geeft een nieuwe kijk op bouwen, draagt bij aan extra woon- en werkcomfort én het is aantrekkelijk voor je portemonnee. Dit zijn de redenen om te verduurzamen:

  • Lagere milieu-impact: Bouwen met biobased materialen en technieken vermindert jouw impact op het milieu.
  • Energiebesparing: Slimme ontwerpen en het gebruik van duurzame energiebronnen verlagen jouw energieverbruik en CO2-uitstoot.
  • Kostenbesparing: Door een lagere energierekening houd je meer geld in je zak.
  • Meer woon- en werkcomfort: Dampopen constructies zorgen voor een aangenaam en gezond binnenklimaat, waardoor wonen en werken comfortabeler wordt.
  • Verhoogde marktwaarde: Je profiteert van een hogere marktwaarde van het gebouw of de woning door de toenemende interesse in duurzaamheid.

Ontdek de voordelen van duurzame bouw door De Vries en Van Weel Bouwgroep

Expertise in duurzaam bouwen:

Persoonlijke aanpak:

Goede prijs-kwaliteitverhouding:

De-Vries-en-Van-Weel-Bouwgroep-06-Dennis-Van-Weel-Quote

“Dankzij ons uitgebreide netwerk van leveranciers, architecten en partners die gespecialiseerd zijn in biobased bouwen, en onze persoonlijke aanpak, vinden we voor elke duurzame bouwuitdaging een oplossing.”

Dennis van Weel

Welke duurzame bouwmaterialen zijn er?

Er zijn diverse duurzame bouwmaterialen op de markt. Bij een aanbouw of nieuwbouw kiezen we bijvoorbeeld voor een houtskeletbouw en houten gevelbekleding. Als het gaat om isolatiematerialen kunnen we kiezen uit houtvezelisolatie, cellulose, vlas of hennep. Maar heb je ook wel eens gedacht aan isoleren met graswol of zelfs schapenwol? Voor een natuurlijke afwerking, kiezen we voor houtvezelplaten en leemstuc, en laten we traditionele gipsplaten en kalkstuc achter ons. Daarnaast geven we de voorkeur aan mineralenverf in plaats van latexverf. Verder onderzoeken we nieuwe materialen zoals bamboe en kurk, die niet alleen een moderne uitstraling bieden maar ook zeer duurzaam zijn.

Hoe kun je een gebouw of woning verduurzamen?

Duurzaam bouwen begint met isolatie, waarbij we voornamelijk biobased materialen zoals houtvezelisolatie en cellulose gebruiken. We zorgen ervoor dat alle kieren goed worden gedicht en verbeteren de ventilatie om een gezond binnenklimaat te waarborgen. Daarnaast passen we installaties aan en/of monteren we nieuwe, duurzamere opties zoals warmtepompen. Ook kunnen we zonnepanelen installeren om zelf energie op te wekken en plaatsen we accu’s of boilers om die energie op te slaan voor later gebruik.

Staat jouw vraag er niet tussen? Dan horen we graag van je.

Neem contact op

Op zoek naar een aannemer die gespecialiseerd is in duurzame bouwprojecten?

Samen bekijken we hoe jij een positieve impact kunt maken op het milieu. Plan een vrijblijvend adviesgesprek in door te mailen, appen of bellen. We geven je graag persoonlijk advies.

Chat openen
1
💬 Hulp nodig?
Scan de code
Hallo 👋
Kunnen we je ergens mee helpen?